Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


Regeringen gav idag tydligt besked att idrottsträningar för barn och ungdomar som är födda 2005 och senare kan återupptas både inomhus och utomhus.
 
Barents Summer Games i norska Tromsö den 3-5 september 2021 skjuts upp på grund av coronaviruset. Ungdomar från Norge, Sverige, Finland och Ryssland som skulle deltagit i 17 olika idrotter berörs.
 
Från den 15 januari - 26 januari kl 12.00 kan idrottsföreningar och specialidrottsförbund ansöka om kompensationsstöd för ekonomiska konsekvenser av coronakrisen. Ansökan gäller för förluster gjorda under kvartal 4 2020. Läs mer på rf.se >>
 
Folkhälsomyndigheten förtydligar idag att träning utomhus kan fortsätta, om anläggningarna kan hållas öppna på ett smittsäkert sätt och de allmänna råden följs.
 
Det är dags att slutrapportera er förening/förbunds utbildningsverksamhet för 2020. Ett år där många möten skett anpassat och digitalt, men ändå räknas. Läs mer om hur ni rapporterar era lärgrupper, föreläsningar och utbildningar.
 
Regeringen skärper restriktionerna. All verksamhet inom stat, kommuner och regioner bör stängas omedelbart till och med 24 januari 2021. Bland annat ”all verksamhet som inte är nödvändig”, som badhus, museer och idrottshallar. Läs mer på rf.se>>
 
Med start onsdagen den 13 januari och fem onsdagar framåt kan du både träna och lyssna på intressanta temaföreläsningar under lunchen. Häng med oss och instruktören Åsa Borgeryd på en spännande digital combo där du boostar både kropp och själ.
 
MAX AB delar ut ett stipendium på 100 000 kronor till en lovande idrottsungdom i Norrbotten. Han/hon ska ha fyllt 14 men inte 18 år. Ansökan senast den 28 februari.
 
Hur ska ”enstaka matcher och tävlingar” för barn födda 2005 och senare tolkas? Och vad gäller innebär "träna utomhus när det är möjligt" för personer födda 2004? Nu finns ett förtydligande till hjälp för föreningar och förbund på rf.se >>
 
Måndagen den 14 december kommer nya nationella allmänna råd att träda i kraft för att förhindra smitta av Covid-19. Här kan du läsa mer om vad som gäller för idrottsföreningarna och deras verksamhet.
 
Är du Sveriges nya YLIB-representant? Vi ger fyra unga ledare i åldern 18-25 år från Norr- eller Västerbotten chansen att ingå i Barentsprogrammet YLIB. Ett kul och utvecklande samarbete med andra unga ledare i Finland, Ryssland och Norge.
 
Basketledaren Elin Setzman fick idag ta emot Region Norrbottens idrottsledarstipendium. Idrottsstipendiet gick till gymnasten Emil Espling. Stolta och glada fick de båda ta emot 30 000 respektive 50 000 kr i en digital ceremoni.
 
24 november träder förbudet mot allmänna sammankomster för mer än åtta personer i kraft. Länsstyrelsen i Norrbotten följer efter och beslutar om max 8 i publiken. Barn och unga födda 2005 och senare kan trots det nya förbudet fortsätta träna.
 
Som idrottsrörelsens samlade stödorganisation är vi måna om att nå ut med viktig och utvecklande information. Vi ber er därför att se över om era kontaktuppgifter är uppdaterade i IdrottOnline.
 
Idag får idrottsföreningar i Norrbotten besked om kompensationsstöd för perioden juli-september. Totalt handlar det om 5 miljoner kronor i krisstöd fördelat på 69 föreningar.
 
12

Luleå Brand & Industriservice AB 

SISU, idrottsutbildarna

 

  

Luleå Energi AB

 

4 sign - Luleå   

 

Luleå Kommun - Fritids

  

 BDX - Luleå - LULEÅ

 

Coop - Norrbotten

 

Postadress:
Luleå HIF - Parasport
Stationsgatan 41
97233 Luleå

Kontakt:
Tel: 0920441690
E-post: handikappidrott@telia.com

Se all info