Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


Under tre intensiva dagar fylls Kulturens Hus i Luleå med föreläsningar, nätverksträffar, möten och samtal. Kostnadsfria arrangemang för allmänhet och skolor, men också träffar riktade till särskilda målgrupper.
 
Vi gör nu en satsning på Östra Norrbotten och söker därför en idrottskonsulent som ska arbeta med att utveckla och stödja idrottsföreningarna i området. Senast den 1 mars vill vi ha din ansökan.
 
Är du ung, kille, idrottsintresserad och en bra förebild kan det vara dig vi söker. Vi behöver utbilda fler Schysst snack-utbildare som kan leda workshops runt om i länet för att motverka machokultur i träningsgrupper för killar.
 
Med utbildningssatsningen Schysst Snack vill vi få unga killar i åldern 12-17 år att prata om hur det är att vara kille. Hur förväntas man bete sig? Vad är det okej att prata om? Våra utbildare kommer till föreningen och leder träffarna.
 
Vi har fått ett nytt namn, en ny webbplats och en ny logotyp. Men annars är det mesta sig likt. Våra två uppdrag är fortsatt idrott och folkbildning. Skillnaden är att vi gör arbetet i en och samma organisation.
 
Inför årsstämman den 26 april vill valberedningen få förslag på kandidater till RF-SISU Norrbottens styrelse. Ta chansen att nominera någon till ett utvecklande och roligt uppdrag.
 
Den 25–31 mars arrangeras SM-veckan vinter i Luleå och Boden med ett 20-tal idrotter på programmet. Nu är det klart vilka dagar idrotterna tävlar. Köp SM-mössan som ger dig fri entré till alla tävlingar.
 
Från 1 januari 2020 ska alla idrottsföreningar och specialidrottsförbund begära begränsat registerutdrag ur belastningsregistret av ledare som har kontinuerlig kontakt med barn. Nu finns vägledning att få för föreningar och förbund.
 
Norrbottens Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Norrbotten bjuder in till årsstämmor för respektive organisation, söndagen den 26 april 2020 i Luleå. I samband med årsstämmorna genomförs även en SDF-konferens.
 
Vår idrottskonsulent Niklas Grau är pappaledig och AnnaCarin Karlsson går in i hans ställe. Hon blir kontaktperson för de idrotter som Niklas Grau normalt är bollplank och stöd för i utbildningsfrågor.
 
Den svenska idrottsrörelsen har fått 5i12-rörelsens pris för sitt arbete för mänskliga rättigheter, allas lika värde och mot rasism. Det här är ditt pris, skriver Norrbottens Idrottsförbunds ordförande till länets alla ideella idrottsledare.
 
Brottaren Henna Johansson och orienteringsledaren Roland Jansson utsågs av Region Norrbotten till 2019 års stipendiater för sina insatser för den norrbottniska idrotten.
 
Nattidrott ska ge unga på Porsön i Luleå någonstans att vara på fredag- och lördagkvällar. Marwan, Majed och Ahad passade på att testa många olika aktiviteter, bland annat att spela basket med idrottsstjärnor från Luleå Basket och BC Luleå.
 

Luleå Brand & Industriservice AB 

SISU, idrottsutbildarna

 

  

Luleå Energi AB

 

4 sign - Luleå   

 

Luleå Kommun - Fritids

  

 BDX - Luleå - LULEÅ

 

Coop - Norrbotten

 

Postadress:
Luleå HIF - Parasport
Stationsgatan 41
97233 Luleå

Kontakt:
Tel: 0920441690
E-post: handikappidrott@telia.com

Se all info