Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


Känner ni till att föreningar kan söka pengar från Allmänna Arvsfonden? Arvsfondens medel går till nyskapande och utvecklande projekt i föreningslivet, till förmån för barn, ungdomar och personer med olika funktionsnedsättningar.
 
I början av augusti brukar Gammelstad i Luleå fyllas av tusentals fotbollsspelande barn och ungdomar. Idrottsfesten Gammelstads IF Cup samlar killar och tjejer i blandade åldrar och för första gången sedan 1985 ställs cupen in.
 
Vecka 27-31 har vi semesterstängt hos RF-SISU Norrbotten och kansliet på Idrottens hus i Luleå. Vi önskar alla en riktigt skön sommar så ses vi igen i augusti!
 
RF-SISU Norrbotten vill få in in förslag på personer som är kvalificerade att få svensk idrotts högsta utmärkelse - RF:s förtjänsttecken. Utmärkelsen delas ut under högtidliga former i samband med Riksidrottsmötet i Uppsala i maj 2021.
 
RF-SISU Norrbotten vill gärna lyfta allt det bra ni föreningar gör i dessa tider för att hålla igång verksamheten och hoppas att vi kan peppa och lyfta varandra genom hashtaggen #idrottspepp. Vi ger er en idrottspepp genom några rader om Storfors...
 
Idag börjar stödet betalas ut till de föreningar i Norrbotten som drabbats hårt ekonomiskt av coronapandemin. Stödet baseras på hur stor förlust föreningen har gjort i förhållande till sin omsättning. De som drabbas värst får mest stöd.
 
I samarbete med ett 30-tal skolor i Norrbotten har RF-SISU Norrbotten startat ett arbete för att nå så många barn som möjligt med rörelse under skoldagen. Arbetet går under namnet Rörelsesatsning i skolan och är en del av en större nationell...
 
Regeringen meddelade idag att det från den 13 juni är tillåtet för symtomfria personer att resa fritt inom landet.
 
Folkhälsomyndigheten häver från och med 14 juni råden till idrotten om att undvika närkontakt, undvika onödiga resor och att skjuta upp eller ställa in matcher och tävlingar.
 
En ny undersökning som presenteras idag visar att idrottsrörelsen drabbas hårdare av coronapandemin än man tidigare beräknat och att regeringens krispaket på 500 miljoner knappt täcker hälften av förlusterna.
 
Torsdag den 28 maj startar en ny omgång av den populära grundutbildningen för tränare. Utbildningen är till för alla tränare, oavsett idrott och om du tränar barn, ungdomar eller vuxna.
 
Fredagen 25 september arrangerar Riksidrottsförbundet Idrottens dag. För första gången gör vi det tillsammans med skolor i Norrbotten och över hela landet. Nu bjuder vi in skolor och idrottsföreningar att vara med på en av årets viktigaste dagar.
 
Fredag 25 september arrangeras Idrottens dag för skolor i Haparanda och din förening är inbjuden att hålla i aktiviteter för barnen. Delta i vår infoträff den 1 juni så får du veta mer om konceptet som ska få barn i rörelse.
 
Idrottsföreningar erbjuds möjlighet att stötta äldre som behöver självisolera sig under coronapandemin. Hjälp med att handla mat eller mediciner är exempel på stöd som kan behövas.
 
Från 1 juli 2020 måste all närvaroregistrering av aktiviteter ske digitalt för att föreningen ska kunna ansöka om LOK-stöd. Registreringen görs direkt i IdrottOnline eller i något av de system som har inläsning till IdrottOnline.
 
12

Luleå Brand & Industriservice AB 

SISU, idrottsutbildarna

 

  

Luleå Energi AB

 

4 sign - Luleå   

 

Luleå Kommun - Fritids

  

 BDX - Luleå - LULEÅ

 

Coop - Norrbotten

 

Postadress:
Luleå HIF - Parasport
Stationsgatan 41
97233 Luleå

Kontakt:
Tel: 0920441690
E-post: handikappidrott@telia.com

Se all info