Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


Här nedan har vi samlat tips på aktuell information om coronaviruset och sjukdomen covid-19 på olika språk. Dela gärna - du och din förening kan hjälpa till att sprida livsviktig information till de som ännu inte pratar svenska.
 
Ledare som lyssnar är en gratis, webbaserad utbildning om psykisk hälsa för dig som leder barn och unga på fritiden. Utbildningen tar bara omkring en timme att genomföra och är väl investerad tid.
 
Riksidrottsförbundet samlar den senaste informationen om coronaviruset och hur det påverkar idrottsrörelsen. Sidan uppdateras löpande.
 
Barents Winter Games i finska Kajaani den 27-29 mars har ställts in på grund av coronaviruset. 1000 ungdomar från Norge, Sverige, Finland och Ryssland berörs.
 
Med anledning av regeringens beslut att förbjuda större evenemang har RF och SVT i samråd med Luleå kommun och Boden kommun beslutat att ställa in SM-veckan vinter 2020. Mötesplats SM-veckan berörs därmed också.
 
RF-SISU Norrbotten har bjudit in politiker till dialog om hur idrotten och samhället kan möta gemensamma utmaningar kring folkhälsa, evenemang, anläggningar och idrottsytor.
 
Mötesplats SM-veckan ställs precis som SM-veckan in på grund av risken för spridning av coronavirus.
 
Är du ung, kille, idrottsintresserad och en bra förebild kan det vara dig vi söker. Vi behöver utbilda fler Schysst snack-utbildare som kan leda workshops runt om i länet för att motverka machokultur i träningsgrupper för killar.
 
Med utbildningssatsningen Schysst Snack vill vi få unga killar i åldern 12-17 år att prata om hur det är att vara kille. Hur förväntas man bete sig? Vad är det okej att prata om? Våra utbildare kommer till föreningen och leder träffarna.
 
Vi har fått ett nytt namn, en ny webbplats och en ny logotyp. Men annars är det mesta sig likt. Våra två uppdrag är fortsatt idrott och folkbildning. Skillnaden är att vi gör arbetet i en och samma organisation.
 
Inför årsstämman den 26 april vill valberedningen få förslag på kandidater till RF-SISU Norrbottens styrelse. Ta chansen att nominera någon till ett utvecklande och roligt uppdrag.
 
Den 25–31 mars arrangeras SM-veckan vinter i Luleå och Boden med ett 20-tal idrotter på programmet. Nu är det klart vilka dagar idrotterna tävlar. Köp SM-mössan som ger dig fri entré till alla tävlingar.
 
Från 1 januari 2020 ska alla idrottsföreningar och specialidrottsförbund begära begränsat registerutdrag ur belastningsregistret av ledare som har kontinuerlig kontakt med barn. Nu finns vägledning att få för föreningar och förbund.
 
Norrbottens Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Norrbotten bjuder in till årsstämmor för respektive organisation, söndagen den 26 april 2020 i Luleå. I samband med årsstämmorna genomförs även en SDF-konferens.
 
Vår idrottskonsulent Niklas Grau är pappaledig och AnnaCarin Karlsson går in i hans ställe. Hon blir kontaktperson för de idrotter som Niklas Grau normalt är bollplank och stöd för i utbildningsfrågor.
 
12

Luleå Brand & Industriservice AB 

SISU, idrottsutbildarna

 

  

Luleå Energi AB

 

4 sign - Luleå   

 

Luleå Kommun - Fritids

  

 BDX - Luleå - LULEÅ

 

Coop - Norrbotten

 

Postadress:
Luleå HIF - Parasport
Stationsgatan 41
97233 Luleå

Kontakt:
Tel: 0920441690
E-post: handikappidrott@telia.com

Se all info