Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


Ett nybildat evenemangsnätverk vill utveckla Norrbotten till en stark och självklar evenemangsdestination. När olika samhällssektorer samverkar och politiken väljer att stödja – det är då det brukar uppstå magi.
 
Regeringen har beslutat om ytterligare stöd till idrottsrörelsen med 1 miljard kronor med anledning av pandemin. Beskedet innebär att ansökningsperioden för kompensationsstödet som skulle ha börjat den 15 april skjuts fram till maj. Läs mer på...
 
Folkhälsomyndigheten föreslår regeringen att hålla fast vid nuvarande begränsningar till 3 maj. För idrotten innebär det fortsatt stopp för tävlingar och matcher. Yrkesmässig idrott kan tävla och spela matcher – men utan publik. Läs mer på rf.se>>
 
Fritidsbanken i Boden lånar ut sport- och friluftsutrustning som aldrig förr. Pulkor, skidor och skridskor är hårdvaluta under vintern i den välbesökta butiken. Under februari slogs nytt rekord med 1360 utlånade prylar till Bodensare och besökare.
 
Från den 15 april - 26 april kl 12.00 kan idrottsföreningar och specialidrottsförbund ansöka om kompensationsstöd för ekonomiska konsekvenser av coronakrisen. Ansökan gäller förluster under januari och februari 2021. Läs mer på rf.se>>
 
Riksidrottsförbundet har beslutat att bevilja 24 miljoner kronor i verksamhetsstöd till idrottsföreningar som bedriver verksamhet för personer 65 år och äldre. I Norrbotten får 30 föreningar ta del av stödet, totalt 481 000 kr.
 
RF-SISU Norrbotten bjuder in specialidrottsdistriktsförbund som har verksamhet i länet till en digital SDF-konferens den 29 april. På agendan finns diskussioner om coronapandemins påverkan och det stundande Riksidrottsmötet i maj.
 
Sofia Ersson är nöjd med nya jobbet på Luleå Kajakklubb. Satsningen ”Idrott och arbetsmarknad” öppnade dörren till tjänsten där hon på halvtid utför administrativa uppgifter till tre föreningar.
 
Ungdomsidrottandet i Norrbotten minskade kraftigt under 2020. Aktiviteterna i länet minskade med en kvarts miljon deltagartillfällen, motsvarande 15,4 %. För landet som helhet var nedgången 10,5 %.
 
Webbutbildningen Fifty/Fifty guidar din idrottsförening till att bli mer jämställd, i allt från stora beslut till små mikrohandlingar som gör stor skillnad. Ta steget och starta er jämställdhetsresa nu. Det har aldrig varit enklare.
 
Idrott på lika villkor börjar i styrelserummet. Beslut som fattas där påverkar föreningen i hög grad. Jämställdhet är inte en kvinnofråga utan det handlar om framgångsrik idrottsutveckling, menar distriktsidrottschef Katarina Halvardsson.
 
53 norrbottniska idrottsföreningar får ta del av regeringens kompensationsstöd för perioden oktober–december 2020. Sammanlagt får föreningarna dela på 2 481 000 kr. Läs mer och ladda hem listan på rf.se >>
 
Folkhälsomyndigheten har idag fattat beslut att idrottsrörelsen bör avstå helt från att ordna eller delta i läger, matcher, cuper och andra tävlingar, med undantag för yrkesmässig idrott. Läs mer på rf.se>>
 
I Jokkmokk Basket ses mångfald som en styrka och självklarhet. Uppskattningsvis 40 % av klubbens aktiva har utländsk bakgrund. På orten är många samer och föreningen går därför också under namnet Jåhkåmåhkke Basket.
 
Från storstaden Aleppo i Syrien till Jokkmokks lugn. Mohammad Sleiman har hittat hem. Jokkmokk Basket erbjöd ett ljus i mörkret under första tiden som ensamkommande flyktning. Nu är Sleiman basketledare och arbetar som underskötare på hälsocentral...
 
12

Luleå Brand & Industriservice AB 

SISU, idrottsutbildarna

 

  

Luleå Energi AB

 

4 sign - Luleå   

 

Luleå Kommun - Fritids

  

 BDX - Luleå - LULEÅ

 

Coop - Norrbotten

 

Postadress:
Luleå HIF - Parasport
Stationsgatan 41
97233 Luleå

Kontakt:
Tel: 0920441690
E-post: handikappidrott@teli...

Se all info