Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från RF-SISU Norrbotten


Just nu pågår landsbygdsriksdagen. Den övergripande frågeställningen är hur vi tillsammans formar framtidens landsbygd till en attraktiv och levande plats där människor vill bo och verka - en fråga där idrotten bidrar med både svar och möjligheter.
 
Barents Summer Games i Tromsö blir av den 2-4 september, men utan deltagare från Ryssland. Det blir nu i stället en kamp mellan 1000 ungdomar från Norge, Finland och Sverige (Norr- och Västerbotten) i 16 idrotter och 3 parasporter.
 
Hög smittspridning gjorde att Idrottens dag i Pajala ställdes in med kort varsel i höstas. 20 maj får Pajalabarnen en egen, extrainsatt Idrottens dag med rörelseglädje och prova-på-aktiviteter tillsammans med ortens idrottsföreningar.
 
Fredagen den 30 september 2022 arrangeras Idrottens dag på skolor runt om i hela Norrbotten. Vill din förening vara med och bidra med rörelseglädje och kunskap om er idrott, och visa vilka möjligheter som finns i er förening?
 
Sparbanken Nord samarbetar med Rädda Barnen och RF-SISU Norrbotten och avsätter 1,5 mkr inom ramen för sitt samhällsengagemang för särskilt stöd till flyktingmottagande.
 
RF-SISU Norrbottens årsstämma är nu genomförd. Leif Nordström, Boden omvaldes till ordförande och ny i styrelsen är Margareta Bäckström Lindgren från Luleå.
 
För den som inte har så bra koll på hur idrotten i Sverige fungerar finns "Idrott - en bra start på livet”. Foldern finns på många olika språk, bland annat Ukrainska. Den beskriver enkelt och informativt det viktigaste att veta.
 
Med pompa och ståt invigdes nya Idrottens Hus på Bergnäset i Luleå den 5 april. Förutom mingel och god mat bjöds det på fina samtal med idrotten i fokus.
 
Under Mötesplats SM-veckan i Piteå träffades det regionala evenemangsnätverket för kompetensutveckling och samverkan. Nu efterlyser gruppen resurser som möjliggör för nätverket att ta nästa steg och ytterligare stärka samverkan mellan länets...
 
Barn och unga tar ofta del av rapportering om krig och oroligheter på sociala medier och via kompisar. Som idrottsledare är du en viktig person och du kan behöva prata med barnen om deras oro.
 
Kraftig nedgång av aktivitetsnivåer. Föreningar som känner oro för ekonomi, vikande engagemang bland ledare samt risken att förlora idrottande barn och ungdomar för gott. –Norrbotten har drabbats hårt, säger distriktsidrottschef Katarina...
 
Vill din idrottsförening göra en insats för barn på flykt? Då kan ni söka stöd för att skapa aktiviteter för barnen.
 
För att svensk idrott ska kunna nå visionen att vara bäst i världen behöver vi bedriva verksamhet på barns och ungas villkor. Ett steg i det arbetet är nya riktlinjer för barn- och ungdomsidrott som nu utformats i dialog med specialidrottsförbunde...
 
Ruben Rosenfors, snowboardåkare från Kiruna fick under förmiddagen motta prischecken på 100 000 kronor. Med ett läkarbesök som svepskäl lurades Ruben till prisutdelningen.
 
Det prestigefyllda Thorvald Stoltenbergpriset gick i år till Barents Sports Committe för anordnandet av Barents Games och projektet unga ledare. 1000-tals ungdomar från Sverige, Norge, Finland och Ryssland deltar i utbyten varje år.
 
12

Luleå Brand & Industriservice AB 

webbplugg_rf-sisu_250x300px.png

  

Luleå Energi AB

 

4 sign - Luleå   

 

Luleå Kommun - Fritids

  

 BDX - Luleå - LULEÅ

 

Coop - Norrbotten

 

Postadress:
Luleå HIF - Parasport
Stationsgatan 41
97233 Luleå

Kontakt:
Tel: 0920441690
E-post: handikappidrott@teli...

Se all info