Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från RF-SISU Norrbotten


Nu finns ett återstartsstöd att söka från RF-SISU Norrbotten för insatser som lockar tillbaka ungdomar, ledare och funktionärer till idrottsföreningens verksamhet.
 
Är du mellan 14–17 år och är Sveriges blivande stjärna inom din idrott? Är du ett föredöme både inom och utanför din idrott vad avser gott kamratskap och utbildning. Då ska du söka MAX Idrottstipendium, där prissumman är på hela 100.000 kr.
 
Förra veckans besked om att man återigen får tävla och spela matcher har resulterat i stora mängder ansökningar om offentliga tillställningar. Det gör att polisen i region Nord nu ändrar reglerna för vilka som behöver söka tillstånd.
 
Vad gäller för idrotten nu när de nationella restriktionerna har anpassats den 1 juni? Är en idrottstävling alltid en offentlig tillställning? Vad innebär pandemilagen och Folkhälsomyndighetens råd för idrotten? Riksidrottsförbundet ger svar.
 
Under den gångna helgens Riksidrottsmöte fattades flera framtidsbeslut för den svenska idrottsrörelsen. Nya medlemsförbund välkomnades, en ny styrelse valdes och specialidrottsförbunden får ett stärkt stöd. Bland annat.
 
Riksidrottsförbundets förtjänsttecken är den högsta utmärkelse som delas ut inom svensk idrott. I år får två idrottsledare från Norrbotten motta denna fina utmärkelse. Stort grattis Eva Östlund, Jokkmokk och Carl Wikhede, Piteå!
 
För att bromsa smittspridningen går nu Smittskydd Norrbotten ut med skärpta råd och restriktioner, giltiga fram till den 13 juni. De vädjar till befolkningen och verksamheter i länet att göra en kraftinsats för att få ned de höga smittotalen.
 
Oavsett ålder blir det från den 1 juni tillåtet att spela match och tävla i mindre omfattning, samt att genomföra mindre läger och cuper. På grund av hög smittspridning kan det bli aktuellt med regionala restriktioner för Norrbotten.
 
Folkhälsomyndigheten ger klartecken för läger och mindre cuper för barn och unga från den 1 juni. Myndigheten poängterar att lägerverksamhet kan främja ungas fysiska och psykiska hälsa. Läs mer på rf.se>>
 
Idrottsrörelsen ges 600 miljoner kronor i ytterligare stöd. Det meddelade regeringen under gårdagen. Extra fokus för stödet ska vara barn och ungdomar. Läs mer på rf.se>>
 
Från 1 juni blir det lättnader för idrotten. Det gäller bland annat tävling, match och läger för barn, publiktak på upp till 500 personer utomhus och 150 utövare vid tävlingar i skog, på vatten och väg. Läs mer på rf.se>>
 
I vår verksamhetsberättelse för RF-SISU Norrbotten kan du läsa om vårt arbete under 2020. Ett år med många utmaningar och förändringar, men också många positiva berättelser från vårt arbete tillsammans med föreningar och förbund i Norrbotten.
 
Med medlemmar som är stolta över att bo i Norrbottens inland är Gällivare Endurance en kraft för ortens utveckling. Via gemensamma aktiviteter och evenemang bidrar de till att Gällivare blir en attraktiv ort att bo i och en turistort som lockar...
 
Regeringen presenterade idag ett förslag med lättnader för antal deltagare i arrangemang och möjligheter till publik på 500 personer utomhus, som ska gälla från 17 maj om smittläget tillåter. Förslaget ska skickas på remiss. Läs mer på rf.se>>
 
Folkhälsomyndigheten har beslutat om nya allmänna råd som möjliggör för barn och unga födda 2002 eller senare att delta i enstaka matcher eller tävlingar utomhus. Beslutet gäller från och med idag den 28 april. Läs mer på rf.se>>
 
12

Luleå Brand & Industriservice AB 

webbplugg_rf-sisu_250x300px.png

  

Luleå Energi AB

 

4 sign - Luleå   

 

Luleå Kommun - Fritids

  

 BDX - Luleå - LULEÅ

 

Coop - Norrbotten

 

Postadress:
Luleå HIF - Parasport
Stationsgatan 41
97233 Luleå

Kontakt:
Tel: 0920441690
E-post: handikappidrott@teli...

Se all info