Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från RF-SISU Norrbotten


Fredag den 30 september arrangeras Idrottens dag över hela landet. I Piteå bjuds 1200 elever från 8 skolor på en rörelserik och rolig dag i Piteå Energi Arena, där barnen får testa många olika idrotter.
 
10 idrotter, 550 aktiva idrottsungdomar och kamper mellan 3 länder. Haparandafriidrottaren Abdihamid Nur var glad över att få representera Sverige i Barents Summer Games i Tromsö.
 
Få kommuner i Norrbotten har en aktuell analys över tillgången till idrottsytor i kommunen. Det är oroande. Det saknas även långsiktiga planer för underhåll av befintliga anläggningar. Många är byggda på 60- och 70-talet och är uttjänta.
 
Marie Andersson är vår nya idrottskonsulent. Med Gällivare som utgångspunkt ska hon stödja och inspirera idrottsföreningarna i Malmfälten och Jokkmokk till utveckling i återstarten efter pandemin – med hjälp av utbildning och folkbildning.
 
LF Norrbotten presenterade tillsammans RF-SISU Norrbotten och Rädda Barnen region Nord satsningen Samspel Norrbotten. En satsning som kan ge dubbel utdelning för idrottsföreningarna i länet och där fler företag välkomnas att ansluta.
 
2-4 september är det äntligen dags för Barents Summer Games i Tromsö. Spelen har skjutits upp flera gånger under pandemin. 600 ungdomar från Norge, Sverige och Finland möts för att göra upp om medaljer i 10 olika idrotter.
 
15 oktober 2022, då är Norrbottens Idrottsforum tillbaka. Inspirationsföreläsning med rallystjärnan Tina Thörner och utbildningar för tränare och andra föreningsengagerade. En tid att samlas, inspireras och lära sig nya saker tillsammans.
 
Större variation, gladare barn och unga ledare som får lära över idrottsgränserna. Det är några av pluseffekterna när Lulegymnasterna och Luleå Friidrottsförening arrangerar en gemensam sommarskola för första gången.
 
Vill din förening skapa nya och eller bättre aktivitetsytor och idrottsmiljöer som är tillgängliga och välkomnande för alla? Då kan ni söka RF:s anläggnings- och idrottsmiljöstöd. Ansökan senast den 26 september 2022.
 
RF-SISU Norrbotten vill få in in förslag på personer som är kvalificerade att få svensk idrotts högsta utmärkelse - RF:s förtjänsttecken. Utmärkelsen delas ut under högtidliga former i samband med Riksidrottsmötet i Uppsala i maj 2023.
 
Är ditt drömyrke att arbeta med idrottsrörelsen och stödja idrottsföreningar i sin utveckling? Då tycker vi att du ska söka jobbet som idrottskonsulent hos oss!
 
Närmare hälften av idrottsföreningarna i Norrbotten upplever ett stort renoveringsbehov av anläggningar och idrottsytor. 24 % uppger också att de har stort behov av fler tider för att bedriva verksamheten.
 
Fredagen den 20 maj genomfördes äntligen Idrottens dag i Pajala. Sammanlagt deltog nästan 600 barn och ungdomar från grundskolorna.
 
Just nu pågår landsbygdsriksdagen. Den övergripande frågeställningen är hur vi tillsammans formar framtidens landsbygd till en attraktiv och levande plats där människor vill bo och verka - en fråga där idrotten bidrar med både svar och möjligheter.
 
Barents Summer Games i Tromsö blir av den 2-4 september, men utan deltagare från Ryssland. Det blir nu i stället en kamp mellan 1000 ungdomar från Norge, Finland och Sverige (Norr- och Västerbotten) i 16 idrotter och 3 parasporter.
 
12

Luleå Brand & Industriservice AB 

webbplugg_rf-sisu_250x300px.png

  

Luleå Energi AB

 

4 sign - Luleå   

 

Luleå Kommun - Fritids

  

 BDX - Luleå - LULEÅ

 

Coop - Norrbotten

 

Postadress:
Luleå HIF - Parasport
Stationsgatan 41
97233 Luleå

Kontakt:
Tel: 0920441690
E-post: handikappidrott@teli...

Se all info