Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från RF-SISU Norrbotten


Den 10 oktober 2020 hände något unikt. Några av Sveriges bästa fotografer gav sig ut i landet för att fånga en dag i idrottsrörelsen. Två norrbottensföreningar finns nu med på bild i utställningen som visas i Kungsträdgården i Stockholm i septembe...
 
24 september arrangeras Idrottens dag på samtliga grundskolor i Pajala Kommun. Det blir en dag fylld av rörelseglädje där barnen ska känna att de kan, vill och vågar idrotta. Även de som idag rör på sig för lite ska få chans att hitta nåt de gilla...
 
Fredag 24 september genomför Riksidrottsförbundet Idrottens dag på närmare 400 skolor i hela landet. I Norrbotten får barn på sju skolor i Pajala och tre i Haparanda glädjen att prova på idrotter och testa andra roliga rörelseaktiviteter.
 
Med RF-SISU Norrbottens återstartsstöd får föreningarna möjlighet att göra insatser som ska locka tillbaka medlemmarna efter pandemin. 25 föreningar är redan igång med att återrekrytera barn och unga. Än finns chansen för fler att ansöka om stödet.
 
Prioritera idrottsanläggningar och idrottsytor i den kommunala utvecklingen – den uppmaningen riktar RF-SISU Norrbotten till länets kommuner. Samtidigt vill RF att regeringen tillsätter en nationell anläggningsfunktion, som ger stöd i utvecklingen.
 
 
Deltagartak vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar tas bort från 29 september. Samtidigt slopas kravet på avstånd mellan sittplatser och sällskap. Alla uppmanas att vaccinera sig för att undvika smittspridning. Läs mer på rf.se.
 
Idrottsrörelsen har glädjande nog kunnat återgå mer och mer till vanlig verksamhet under våren och sommaren, men några restriktioner finns ännu kvar. På rf.se sammanfattar Riksidrottsförbundet läget för idrotten just nu.
 
En ny rapport visar att idrotten i Norrbotten drabbats hårdast i landet av coronkrisen. Nu vädjar distriktsidrottschefen om hjälp av samhället i återstarten – för att rusta idrotten och hela länet för tiden efter pandemin.
 
65 idrottsföreningar i Norrbotten får dela på 4,1 miljoner kronor i kompensationsstöd för perioden januari till april 2021. Stödet ska kompensera idrottsföreningens uteblivna intäkter och kostnader på grund av corona.
 
Nu finns ett återstartsstöd att söka från RF-SISU Norrbotten för insatser som lockar tillbaka ungdomar, ledare och funktionärer till idrottsföreningens verksamhet.
 
Är du mellan 14–17 år och är Sveriges blivande stjärna inom din idrott? Är du ett föredöme både inom och utanför din idrott vad avser gott kamratskap och utbildning. Då ska du söka MAX Idrottstipendium, där prissumman är på hela 100.000 kr.
 
Förra veckans besked om att man återigen får tävla och spela matcher har resulterat i stora mängder ansökningar om offentliga tillställningar. Det gör att polisen i region Nord nu ändrar reglerna för vilka som behöver söka tillstånd.
 
Vad gäller för idrotten nu när de nationella restriktionerna har anpassats den 1 juni? Är en idrottstävling alltid en offentlig tillställning? Vad innebär pandemilagen och Folkhälsomyndighetens råd för idrotten? Riksidrottsförbundet ger svar.
 
Under den gångna helgens Riksidrottsmöte fattades flera framtidsbeslut för den svenska idrottsrörelsen. Nya medlemsförbund välkomnades, en ny styrelse valdes och specialidrottsförbunden får ett stärkt stöd. Bland annat.
 
12

Luleå Brand & Industriservice AB 

webbplugg_rf-sisu_250x300px.png

  

Luleå Energi AB

 

4 sign - Luleå   

 

Luleå Kommun - Fritids

  

 BDX - Luleå - LULEÅ

 

Coop - Norrbotten

 

Postadress:
Luleå HIF - Parasport
Stationsgatan 41
97233 Luleå

Kontakt:
Tel: 0920441690
E-post: handikappidrott@teli...

Se all info